İçeriğe geç

Ilinti Ne Demek Tdk

İlinti olmak ne demek?

[1] İlgi, iki şey arasındaki ilişki. [2] (argo) İnsanlar arasındaki bağ. [3] (argo) Depresyon.

İlinti ne demek felsefede?

Fârâbî’ye göre; iki veya daha fazla şeyin cevherleri dışında birbirine benzemesini sağlayan nitelemeye tesanüt denir.

İlintili hal ne demek?

Peygamber, böyle durumların zaman zaman olabileceğini, ancak sürekli olmayacağını söylemiştir (Serrâc, s. 190). Tasavvufta yapılan hallerin incelenmesi sonucunda elde edilen bilgilere “ilm-i hal” veya “ilm-i ahval” denir.

İlintilendirme ne demek?

Transfer: Bu teknik, ilişkilendirme olarak da adlandırılır, hedef grubun bunları kabul etmesini veya reddetmesini sağlamak için bir kişinin, grubun veya değerin iyi veya kötü niteliklerini bir başkasına aktarmaktan oluşur. Bu teknik genellikle suçu sorunun bir üyesinden diğerine aktarmak için kullanılır.

İlinti ne demek mantık?

Bir türün yalnızca o türe ait olan belirli özelliklerine özgüllük veya özellikler denir. benzersiz özelliklerdir. Farklı türlerin ortak özelliklerine İLİŞKİLER denir. Birkaç türün ortak özellikleri bu türlerin ilişkileridir.

İlinti nedir felsefe?

Birden fazla türe ait olabilen rastgele bir özelliğe korelasyon denir.

Tam ilintisel tanım nedir?

Beden, insanın uzak türüdür ve dil en yakın farktır. 3. Tam ilişkisel tanım (tam resim): Eğer tanımladığı şeyin parçaları o şeyin doğasında bulunuyorsa, o tamdır. Başka bir deyişle, bir şeyin yakın türünden oluşur. Bu, bir insanı gülen bir hayvanla tanımlamak gibidir.

Felsefede inâyet ne demek?

Ona göre, tedbir; Allah’ın mutlak ilmiyle her şeyi bilmesi (hikmet), yarattıklarını yaratması ve varlıklarını sürdürmesi (cömertlik), mümkün olan en mükemmel hayır düzenini yaratması (kudret) anlamına gelir.

Özsel ve ilineksel ne demek?

Temel bir özellik, bir varlığı o şey yapan bir özelliktir ve tesadüfi bir özellik, birlikte bulunabilen bir özelliktir. Yukarıda “Kırışıklıklar, grilik ve büyüklük, bir fili neyin oluşturduğunu tanımlamak için yeterli değildir.” gibi bir cümle var. Başka bir deyişle, varoluşun tesadüfi özelliklerinden bahsediyor.

Hatrım ne demek?

Hatim, Kur’an-ı Kerim’i başından sonuna kadar, bakarak veya ezberden okumaktır.

Ablatif hali ne demek?

Ablatif hal, ayrılma hal, ayrılma hali, ardışık hal, çıkma hali, kimin hali, uzaklaşma hali, isim hali, isim hali, mef’ul-i anh: Ayrılık anlamına gelen bu hal, on ayrı terimle karşılanmaktadır.

Laubali tavır ne demek?

1. Saygısız, ciddiyetsiz, ciddiyet ve saygıyı umursamayan: “Akılsız adam.” “Düğmesi açık.” “Gösterişsiz ifade.” Hüsrev Paşa, başlangıçta verdiği küstah ve kaba mesajları yumuşatmış, hatta bunları yarı kırgınlık, yarı aşk ilanı olarak nitelendirilebilecek bir serenata dönüştürmüştür (Sâmiha Ayverdi).

Enterpole etmek ne demek?

Tureng – interpolate – Türkçe İngilizce sözlük. Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: interpolate etmek.

İkircikli bakmak ne demek?

İsim [2] kararsız, tereddütlü.

Yeknesak ne demek kısaca?

TDK’ya göre “yeknesak” kelimesi “tekdüze” anlamına gelir. Monoton ise; aynı şekilde değişmeyen veya tekrarlanmayan anlamına gelir.

Satir neye denir?

Başka bir deyişle soy Arapçadan Türkçeye geçmiştir. TDK verilerine göre; – Her bir dizi bir tarafta yan yana veya alt alta dizilmiştir. – Et kesmek veya kemik kırmak için kullanılan bir tür ağır bıçaktır.

Başat nedir TDK?

“Bash” kelimesinden türetilen basal kelimesi, önde gelen, önceliğe sahip anlamına gelir. Bu kelime aynı zamanda baskın karakterli insanları tanımlamak için de kullanılır.

İntile olmak ne demek?

İçgüdü: Yediği bir şeyden dolayı ağlarken ağızdan kötü koku gelmesi.

İkircikli bakmak ne demek?

İsim [2] kararsız, tereddütlü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir