İçeriğe geç

Emirgazi Eskiden Nereye Bağlıydı

Konya Emirgazi hangi boydan?

Emirgazi’de yaşayan Türkler Halep’teki Afşar Türkmenlerinin Varsak (Farsak) koluna mensuptur. Türkmen topluluğunda Afşarların mensup olduğu Eymür Gazili aşireti bulunmaktadır.

Konya Emirgazi ne zaman ilçe oldu?

İlçemiz 1955 yılında belediye, 1989 yılında ise ilçe statüsüne kavuşmuştur.

Emirgazi ismi nereden gelir?

Eski Kışla (Dikilitaş-Yukarıkışla) ve Arısama (Belkaya) kazılarında bulunan tabletlerden Emirgazi ilçemizin tarihinin Hitit dönemine kadar uzandığı anlaşılmaktadır. İlçe ismi, 2 km. güneydoğusunda bulunan “Emrullah Gazi” türbesinden gelmektedir. İlçemiz Emirgazi olup, şehir merkezine 140 km. mesafededir.

Emirgazi ilçesi hangi ile bağlıdır?

Coğrafi konum ve iklim. İç Anadolu Bölgesi’ndeki Konya İli’ne bağlı bir ilçe olan Emirgazi; doğusunda Niğde İli, güneyinde Ereğli İlçesi, batısında Karapınar İlçesi ve kuzeyinde Aksaray İli ile çevrilidir. İlçenin bazı kısımları engebeli olsa da genellikle düz ve bozkır görünümündedir.

Bekdiklerin soyu nereden gelir?

Çalışmanın konusu olan Bekdikler, bir Türk Oğuz topluluğudur. Aslen göçebe Türkmen Yörüklerinden gelmektedirler. 18. yüzyılda Maraş’tan Ulukışla ile Karapınar arasında bulunan Hortu Han’a yerleşmişlerdir.

Konya eskiden nereye bağlıydı?

Osmanlı döneminde Konya, Karaman Vilayeti’nin ve daha sonra Konya Vilayeti’nin merkezi olmuştur.

Konya hangi ilden ayrıldı?

Konya Vilayeti bir Osmanlı vilayetidir. 1864 yılında Vilayet Kararnamesi ile Karaman Vilayeti’nin kaldırılmasıyla kurulmuştur.

Emirgazi’nin nüfusu kaç?

Nüfus TÜİK (ADNKS) verilerine göre ilçenin nüfusu 2018 yılı itibarıyla 8949 kişidir. Konya’da yeni şehir yasasıyla köylerin tüzel kişiliğinin ortadan kaldırılması nedeniyle ilçede 2013 yılından bu yana köy nüfusu bulunmamaktadır.

Konya ne zaman Konya oldu?

Günümüzde Konya, 40.813,52 km²’lik yüzölçümü ve 2 milyonu aşan nüfusuyla Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli şehirlerinden biridir. 1989 yılında metropol statüsüne kavuşmuştur.

Emir ismi nereden geldi?

Emir, “efendi” veya “başkomutan” anlamına gelir ve Arapça “a-m-r” kökünden türemiştir. Başlangıçta sadece “komutan” anlamına gelen bu unvan, daha küçük devletlerin liderleri, valileri veya yöneticileri için bir unvan olarak kullanılmıştır. Modern Arapçada, kelime giderek “prens” anlamında kullanılmaktadır.

Konya Emirgazi Kaymakamı kimdir?

Konya Emirgazi Kaymakamı N. Cengiz YAMAKOĞLU Kaymakamımız Rahmi KÖSE’yi ziyaret etti. Sayın Kaymakamımız ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek misafirine teşekkür etti.

Konya Emirgazi Belediye Başkanı kim?

Emirlik Belediye Başkanı Nurişen KOÇAK, Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK’ı ziyaret etti.

Gölbaşı ilçesi hangi ile bağlıdır?

9 Ağustos 2024’te incelenen kararlı sürüm gösterilmektedir. İncelenmeyi bekleyen 5 değişiklik var.

Mecitözü ilçesi hangi ile bağlıdır?

Mecitözü, Çorum ilinin bir ilçesidir. Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana ilçe statüsünü korumuştur.

Konya hangi oğuz boyundandır?

Yazır Kabilesi: Ankara, Antalya, Aydın, Burdur, Çorum, Denizli, Edirne, Eskisehir, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Sivas gibi farklı illerde Yazır boyları bulunmaktadır. Döğer Aşireti: Döğer aşiretleri Bolu, Afyon, Burdur, Diyarbakır, Hatay, İzmir, Kayseri, Konya, Muğla, Sivas ve Urfa illerinde yaşamaktadır.

Konya Ereğli hangi Türk boyundandır?

Ereğli’de Türkmen, Bekdik veya Yörük olarak tanımlananların tamamı Avşar boyuna tabidir. Bekdikler sadece Ereğli’de değil, Suriye’de Karaman, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Kahramanmaraş ve Halep, Rakka, Afrin, Hama ve Humus’ta da yaşıyor. Bekdikler de Avşar kabilesinden gelmektedir.

Konya Bozkır hangi Türk boyu?

Bozkır Türkmen boyu ve boyları boyları ve boyları (Konya) boyun (boyun), Necknuinselilelilervşarbozkır (Konya) hac, hac, hac, hac, Konya) Hatunözubozkır (Konya) ikizleri, İkizciler, İkizceli, İkizckelü8 hattı

Konya Karapınar hangi Türk boyundandır?

Konya bölgesi, Salur yer adlarının en yaygın olduğu bölgelerden biridir. [11] Türkler ziyaret ettikleri yerlere kendi kabilelerinin ve boylarının adlarını vermişlerdir. Karapınar’ın Salur köyü de adını Salur kabilesinden almıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir