İçeriğe geç

Kişnemek Ne Demek Argo

Kişnemek ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: neigh.

At gibi kişnemek ne demek?

Edebi eserlerde, bir atın kişnemesi sıklıkla kişinin kendisini binicisine tanıtması ve onunla iletişim kurması için bir araç olarak kullanılır. Kehanet uygulamasında, üretilen sesin ve atın duruşunun incelenmesi hippomancy’nin ortaya çıkmasına yol açmıştır. Atların kişnemesi Tibet Budist inancında özellikle önemli bir rol oynar. Edebi eserlerde, bir atın kişnemesi sıklıkla kişinin kendisini binicisine tanıtması ve onunla iletişim kurması için bir araç olarak kullanılır. Kehanet uygulamasında, üretilen sesin ve atın duruşunun incelenmesi hippomancy’nin ortaya çıkmasına yol açmıştır. Atların kişnemesi Tibet Budist inancında özellikle önemli bir rol oynar.

Kişnemesi ne demek?

at gibi gülmek. peynir gibi gülmek. Sınıfta gülen öğrencilere gizlice yorum yapan bir öğretmenin cümlesi.

Kişnemek yansıma sözcük müdür?

Doğadaki sesleri taklit ederek oluşturulan kelimelere “onomatope” denir. 💥Köpürme, gürültü, gurgling, horlama, takırtı, onomatopeik kelimelere örnek olarak gösterilebilir. 💥Karga, çığlık, kükreme, kişneme, ışıltı, parlayan gibi kelimelere dikkat edelim, bu kelimeler yansıma değildir💥24 Mart 2024

Kızanın ne demek?

Köyler ve kasabalar dahil olmak üzere birçok farklı kırsal alanda öfkeli çocuklara karşı kullanılır. Bazı bölgelerde “boy” veya “lad” yerine “girl” kelimesi kullanılır.

Kısrak kız ne demek?

Çoğu durumda, kısrak üç yaşını geçmiş dişi bir attır ve kısrak üç yaş ve altı dişi bir attır. Safkan at sporunda, kısrak dört yaşından büyük dişi bir attır. Bu kelime diğer dişi atgiller, özellikle katırlar ve zebralar için de kullanılabilir, ancak dişi eşek genellikle “betre” olarak adlandırılır.

Kişnedi ne demek?

kişne’; 2. “uğultulu, şiddetli ses” (AzbTS: 773), gag. neigh – “neigh” (GagTS: 152), Turkm. kişñe – ‘(at) neigh’ (Türkm–Türk S: 412), Kırgız. kişene – “neigh” (KırgS: 475), Bask. neigh-ay., nog. to wen- ay., Kry. neigh, neigh, neigh – yes.

At gibi insan ne demek?

Centaurlar (Yunanca: Κένταυρος, Kendavros (tekil), Κένταυροι, Kendavri (çoğul)) veya centaurlar, Yunan mitolojisinde kısmen insana, kısmen ata benzeyen yaratıklardır.

Kıssis ne demek?

(ﻗﺴّﻴﺲ) i. (Ar. ḳissіs) Keşiş: Nasrani keşişten (Darir) bir keşiş gelir.

Kıskanıyorum ne demek?

Kıskançlık nedir? Kıskançlık, insanların sevdikleri kişiye güvenmemeleri, bunu başkalarıyla paylaşmak istememeleri veya kendilerinde olmayan bir özelliği, nesneyi veya kişiyi başkasında görememeleri nedeniyle hissettikleri duygudur.

Kinik ne demek TDK?

Kınık kelimesini baskın özellikten gizlenen özellik anlamında kullanmak da doğrudur.

Dilde nedensizlik ilkesi nedir?

Dilbilimde, sözcüğün ifade ettiği kavram ile sözcüğü oluşturan fonemler arasında nedensel bir bağ olmadığı görüşüne “işaretin nedenselliği ilkesi” denir. Nedensizlik durumu ile “yansımalar” (onomatope), yani “doğal sesler” durumu neredeyse birbirinin zıttıdır.

Fırlamak yansıma mı?

Onomatopoeik kelimeler sadece taklit kelimeler değildir. Shake, jump, hop gibi betimleyici refleksif fiillerin sayısı da hatırı sayılır miktardadır.

Zır zır yansıma mı?

– Makineler için kullanılan ses benzetimi: Patlama sesinin ses benzetimi “pat”, vızıltı sesinin ses benzetimi “hizz” ve uğultu sesinin ses benzetimi “hum”dur.

Kişnedi ne demek?

kişne’; 2. “uğultulu, şiddetli ses” (AzbTS: 773), gag. neigh – “neigh” (GagTS: 152), Turkm. kişñe – ‘(at) neigh’ (Türkm–Türk S: 412), Kırgız. kişene – “neigh” (KırgS: 475), Bask. neigh-ay., nog. to wen- ay., Kry. neigh, neigh, neigh – yes.

Kinik ne demek TDK?

Kınık kelimesini baskın özellikten gizlenen özellik anlamında kullanmak da doğrudur.

Kıskacında ne demek?

Sıkışmış olmak deyiminin anlamı: Bir konuda her iki taraftan da baskı görmek, zor bir durumla karşı karşıya kalmak.

Kisre ne demek eski Türkçe?

Köktürkçe’deki yön adlarının biçimlerine baktığımızda bunların çağdaş Türk lehçelerinde kullanılan biçimlerden farklı olduğunu görürüz: “İlgerü (doğu), öñre (doğu), Kirü (batı), Kidin (batı), kisre (batı), Biri (güney), ḳurı (batı), ḳuridın (batı), yrı (kuzey), yrıdın (kuzey)” vb. (Kullanıcı 2009: 227-233).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir