İçeriğe geç

Aday Memur Görevde Yükselme Sınavına Girebilir Mi

Görevde yükselme sınavına kimler katılabilir?

1) Ortaokul veya dengi okul mezunu olmak, 2) Genel Müdürlüğün merkez teşkilatında ve/veya taşra teşkilatında iki yıl olmak üzere toplam beş yıl hizmet süresine sahip olmak, 3) Meslek yüksekokulu mezunu olmak veya Milli Eğitim Bakanlığınca tanınan bir belgeye sahip olmak, 4) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak.

Sözleşmeli memur görevde yükselme sınavına girebilir mi?

9. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi (sözleşmeli personel) ve 4/D maddesi (kadrolu personel) kapsamına giren personel, ilgili yönetmelik hükümlerine göre yükselme ve unvan değişikliği sınavına başvuramaz.

Görevde yükselme sınavına kaç yıllık memur girebilir?

MADDE 6 – (1) Bu Yönetmelikte belirtilen kadrolara terfi yoluyla atanabilmek için aşağıdaki genel şartlar aranır: a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen şartlar. b) Başkanlık Divanında en az üç yıl görev yapmış olmak.

Aday memur hangi durumlarda memurluktan atılır?

Madde hükmü gayet açıktır. Adaylık süresi içinde (aynı kanunun 54 üncü maddesinin 2 nci fıkrasına göre bu süre en az 1, en çok 2 yıl olabilir) başarısız olanlar ve adaylık süresi içinde kamu hizmetiyle bağdaşmayan davranışlarda bulunanlar, adaylıklarının kamu hizmetinden çıkarılmasına karar verilebilir.

Düz memur yükselebilir mi?

Görevliler, mevcut seviyelerinde en az bir yıllık hizmetten sonra otomatik olarak terfi ettirilirler. Yasada belirtilen şartları karşılayan görevliler maaş artışına hak kazanırlar. Disiplin hükümleri dışında, idarenin bu konuda takdir yetkisi yoktur.

Unvan değişikliğine tabi kadrolar nelerdir?

(2) Aşağıdaki kadrolar değiştirilebilir: (a) teknisyen, programcı, öğretmen, kütüphaneci, tercüman, teknisyen, mühendis, psikolog, hemşire, laboratuvar asistanı, grafik tasarımcı, mimar, beslenme uzmanı, istatistikçi, sosyolog, avukat, tercüman, matbaacı, restoran işletmecisi.

2024 Memurlukta Yükselme Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Yazılı sınav 10 Kasım 2024 Pazar günü saat 14:30’da yapılacak olup, adaylar, Üniversitemiz İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı tarafından 23 Temmuz 2024 tarihinde yayımlanan “2024 Yılı Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavı Kesin Aday Listeleri” duyurusuna tıklayarak sınava kayıt yaptırabileceklerdir.

Sınavsız unvan değişikliği olur mu?

Cevap: Resmî Gazete’nin yayımlandığı tarihten itibaren ilgili eğitim düzeyinde (ortaöğretim, ön lisans ve lisans) eğitim almış kişiler sınavsız unvan değişikliği başvurusunda bulunabileceklerdir.

Memurlukta unvan değişikliği sınavı ne zaman?

Sınav 10 Kasım 2024 Pazar günü saat 14.30’da yapılacaktır. Tek oturumda toplam 14 sınav (Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskisehir, İstanbul (Avrupa), İzmir, Kayseri, Konya, Trabzon ve Van) on dört sınav merkezinde gerçekleştirilecek.

Ünvan değişikliği sınavına girmek için kaç yıl çalışmak gerekir?

1) En az lise veya dengi okul mezunu olmak, 2) En az 2 yıl memur olarak çalışmış olmak. MADDE 8 – (1) Unvan değişikliği ile atananların, eğitim durumlarına göre atandıkları unvanı kazanmış olmaları ve unvan değişikliği sınavında başarılı olmaları gerekir.

Raporlu memur görevde yükselme sınavına girebilir mi?

1. Başvuru süresinin son gününe kadar gerekli şartları taşıyanlar yazılı yükselme sınavına başvurabilirler. 2. İlgili mevzuata göre verilen izinleri kullananlar, ücretsiz izinde olanlar da başvuruda bulunabilirler.

Lise mezunu memur şef olabilir mi?

b) Programcı, patron, yönetici ve bu düzeylerdeki pozisyonlara atanabilmek için en az iki yıllık yükseköğrenim görmüş olmanız gerekir.

Aday memur istifa ederse kaç yıl memur olamaz?

DMK’nın 97. maddesine göre, usulüne uygun yazılı bir dilekçe ile istifa (istifa) talebinde bulunan kamu görevlisinin kamu hizmetine dönmesi için en az 6 ay geçmesi gerekirken, istifa etmeyi (emekli olmayı) düşünen kamu görevlisi için bu süre 1 yıldır. Yani bu süreler dolmadan kamu hizmetine dönemez.

Aday memurluk süresi en fazla kaç yıldır?

Aday olarak atanan bir memurun adaylık süresi bir yıldan az, iki yıldan fazla olamaz ve bu süre içinde memur adayı başka kurumlara nakledilemez. Bu hükme göre, bir memurun adaylık süresinin 1 yıldan az, 2 yıldan fazla olamayacağı hükme bağlanmıştır.

Aday memur başka kuruma geçebilir mi?

2. Memurluk yaptığım süre içerisinde başka bir kuruma geçiş yapabilir miyim? 3. Memurluk yaptığım süre içerisinde KPSS sınavına girdim ve başka bir kuruma geçiş yaptım. Bu durumda benim için geçiş mümkün müdür? Kurumun onayı ile personel nakil yoluyla geçiş mümkündür.

Görevde yükselme sınavına nasıl girilir?

Yazılı yükselme sınavına başvurmak isteyen adayların, takvimde belirtilen son başvuru tarihine kadar mebbis..tr internet adresinde yer alan elektronik başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurarak başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Görevde yükselme sınavından kaç puan almak gerekir?

Yazılı sınav çoktan seçmeli test yöntemiyle yapılacaktır. Görevde yükselme sınavı için yazılı sınavda yüz üzerinden en az 60 (altmış) puan alanlar ve unvan değişikliği sınavı için yazılı sınavda yüz üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Şube müdürlüğü sınavına kimler başvurabilir?

Şube müdürü olarak atanacaklarda aranacak şartlar: Lisans mezunları için 10 yılını, aynı tarihteki iki veya üç yıllık yüksekokul mezunları için 12 yılını tamamlamış olanlar başvuruda bulunur.

Sınavsız ünvan değişikliği mümkün mü?

Cevap: Resmî Gazete’nin yayımlandığı tarihten itibaren ilgili eğitim düzeyinde (ortaöğretim, ön lisans ve lisans) eğitim almış kişiler sınavsız unvan değişikliği başvurusunda bulunabileceklerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir